Kinkepakk Muhedale Moosinäole

22.00

Kirjeldus

Tamme Talu Ürdiaia Jõulumoos, Tamme Talu Ürdiaia Talvemoos, Piesta Õunastroop, Kaarli talu Nisu täisterajahu püül, Tammejuure Mahetalu Rüpsiõli

Moosinägu on üks hirmus armas hellitusnimi. Tead ju küll neid, kel suu kogu aeg naerul ning jagavad oma head tuju heldelt teistegagi. Vormilt võivad nad vabalt olla veidi ümaramad, sest armastavad pannkooke ja muud head ning sel puhul nad kalorite lugemisega ei tegele. Ja kas peakski? Rõõmus meel ja lahke olemine tugevdavad immuunsüsteemi kindlasti mitmekordselt. Reibas samm on talle samuti omane ja nõnda hoiab ta magusa-armastuse liikumisega tasakaalus.

Tamme Talu ürdiaia Jõulumoos

Sobib soolaste ja magusate roogade lisandiks. Väga maitsev erinevate lihade, vorstide, singi või juustuga.

Koostisosad: jõhvikad 40%, õunad 20 % suhkur, tüümian.

Säilitamine: peale avamist hoida külmikus

Kogus: 150 g

Tootja: Tamme Talu Ürdiaed

Tamme Talu ürdiaia Talvemoos

Väga maitsev röstsaial või erinevate lihade ja vorstidega.

Koostisosad: pohlad 40%, õunad 20%, suhkur, piparmünt.

Säilitamine: peale avamist hoida külmikus

Kogus: 150 g

Tootja: Tamme Talu Ürdiaed/Herbs OÜ

Piesta Õunastroop

Piesta õunastroop on põnev maius ja mitmekülgselt kasutatav maitseaine. Sõna “stroop” on laenatud hollandi keelest, kuna retsept jõudis Piesta Kuusikaru tallu Hollandi kaudu. Hollandlased armastavad stroopi eelkõige pannkookidega.

Tänu Eesti õuna imeheale magushapule maitsekooslusele sobib stroop hämmastaval kombel aga nii liha kui kala, nii juustu kui jäätise juurde.

Toiduvalmistamisel sobib stroopi kasutada salatikastmetes, marinaadides ja glasuurimiseks. Suurepärane kombinatsioon sünnib lisaks pannkookidele ka vahvlite ja vaniljejäätisega. Eriti mõnus on stroop valgete juustude lisandina, sealhulgas kõigi Eesti talumeiereide grillijuustudega.

Piesta õunastroop koosneb kahest koostisainest – põhiosas õunamahl, millele karamellise nüansi andmiseks lisame pisut rafineerimata suhkrut.

Kogus: 150 g

Koostisosad: õunamahl, rafineerimata suhkur.

Säilitamine: pärast avamist hoida külmkapis

Tootja: Piesta Kuusikaru

Kaarli talu Nisu täisterajahu püül

Kogus: 500 g

Tootja: Kaarli Talukaup OÜ

Tammejuure Mahetalu Rüpsiõli

  • Tammejuure rüpsiõli – Parim Mahetoode 2016 2.koht
  • Kuldse värviga, pehme maitsega, meeldiva aroomiga, täidlase tekstuuriga läbipaistev toiduõli
  • Sobib toidu valmistamiseks, küpsetiste taignasse, salatitele, pastale lisamiseks ja liha marinaadile
  • Ei sisalda klorofülli ega rohkelt Omega rasvhappeid – sellepärast võib rüpsiõli kuumutada, suitsemispunkt on 170 kraadi
  • Rüps on ristõieline taim, kollaste õitega, sarnane rapsile, aga sobib mahepõllumajandusse – ta on küll palju vähem saagikam, aga ei pea pritsima. Kevadel alustab vara õitsemist ning selleks ajaks kui tulevad kahjurid, on vars puitunud ning putukad lendavad hoopis värskele mahlasele rapsile
  • Rüps on aretatud naerist, mis on pigem magusama mekiga (õli pole magus), raps aga kaalikast, mis on pigem kibedam, seetõttu on rüpsiõli parema maitsega kui rapsiõli
  • Rüpsiõli eelis teiste õlide suhtes on rohkelt monoküllastunud rasvhappeid kahjulike küllastunud rasvhapete asemel
  • Külmpressi meetod säilitab toiduõlile omase sügavama värvi, maitsvama õli, samuti ka paljud kasulikud ained
  • Ökoloogiliselt puhtaim toiduõli Eestis! Rüpsiõli on klassikalise rapsiõli öko alternatiiv ja väga tuntud näiteks Soomes
  • Pannkoogid saavad kuldsemad, saiakesi määrides pehmemad ja liha mahlasem
  • Gluteenivaba, vegan
  • Hoida jahedas ja kuivas
  • 100% ökoloogiliselt toodetud ja oma talu kasvatatud tooraine
  • Tammejuure talu rüpsiõli kasutavad ja kiidavad mitmed ökopagarid!

Toitumisalane teave:

100g mahe rüpsiõli sisaldab: Energia 3700 kJ/900 kcal, rasvad 100g, sh küllastunud rasvhapped 7g, monoküllastumata 63 g, polüküllastumata 30 g. süsivesikud 0g, valgud 0g, sool 0g

Tootja: Tammejuure Mahetalu

1