KaMo

KaMo sai inspiratsiooni Tiibetis söödavast tsampast, mis on röstitud odrajahust, teest ning jakivõist segatud väekas toit. KaMo on lihtne valmistada, see sisaldab rikkalikult mineraalaineid ja vitamiine, ilma kunstlike lisanditeta, toitev – mida paremat võiks tahta? Uudishimu ja toiduainetetööstuse kogemusega hakkas KaMo looja Maarja seda väetoitu katsetama alustuseks tavalistest odrakruupidest – röstis neid pannil, jahvatas kohviveskis ning segas jahu taluvõi ja vähese teega. Sellest segust vormista pallikesed, mis olid mõnusa pähklise maitsega. Rohkema tee või veega sai segust maitsva pudru.

Retseptide katsetamine jätkus ning paar aastat hiljem saadi esimesed 20 kilo mahedat täisteraotra. Kuna jahvatatud jahu sisaldas nüüd ka kliisid, siis jagus täiskõhutunnet pikemaks. KaMo sai oma nime Maarja kaasalt/ elukaaslaselt Kristjanilt, kellele meeldis röstitud odrajahu smuutidesse lisada. Mõistagi proovisid uutmoodi kama nii sugulased kui sõbrad. Huviliste ring aina kasvas ning nõnda asutatigi oma tootmine. KaMo kodulehelt võib lugeda lisaks üksikasju ning retsepte nii soolase kui magusama toidu armastajatele.   

Oder oli meie esivanemate põhitoidus ning nüüd on see toitev vili uutmoodi lähenemisega tänapäeva inimesele lihtsalt kasutatav. Tegime sel puhul KaMo „leiutaja“ Maarjaga väikese intervjuu.

Mis innustab Sind täna KaMo-ga jätkama?

«Innustab sära klientide silmis. Olen saanud palju positiivset tagasisidet nii KaMo maitse kui tervislikkuse kohta. Paljud kiidavad, et kõht püsib kaua täis. Mind väga innustab, kui inimesed liiguvad suhkruvabama elustiili suunas.»

Missugune on Su enda lemmik-KaMo ja retsept?

«Kuna olen soolase pudru austaja, siis kõige sagedamini söön Seemnetega KaMo. Hommikuti teen kiire pudru, lastes lihtsalt kohvimasinast sooja vee KaMo jahule peale. Mõnikord lisan ka lusikatäie pähklikreemi. Teine vaieldamatu lemmik-kõhutäide on keefiriga KaMo. See on hea vahepala pärast trenni või enne õhtusööki. Kodus olles segan klaasis ja välja minnes joogipudelis 300 ml keefirit 1-2 supilusikatäie KaMo jahuga.»

Kuna ajad on üsna keerulised, uurisime milline nipp aitab Maarjal keerulistel päevadel hakkama saada ja seda ka lugejaga jagada?

«Kui tunnen, et kohe üldse enam ei jaksa ja mõte ei liigu, teen 10-30 minutilise uinaku. Pärast seda tunnen end alati värske ja elujõulisena. Nii toimetan hiliste õhtutundideni välja.»

Sahvrirotid on samuti saanud kiidusõnu KaMo toodete kohta. Üks meie kundedest armastab üle kõige soolast KaMo putru, sest see meenutavat talle lapsepõlve ja vanaema. Kiiretel päevadel võtab ta kaasa topsi, kus sees paras ports koos lusikaga ja lisab ainult kuuma vee. Sama klient kirjutas meile, et tal on alati väikese termosega kuum vesi kaasas ning nõnda saab ta putru teha talle sobival ajal ja kohas. Kasvõi väikese jalutuskäigu lõpetuseks keset päeva pargis. KaMo on ka suurepärane matkatoit. Milles on rohkelt krõmpsuvaid õunu ja rosinaid.

Selle pere tütar võtab pikal kooli- ja trennipäeval kaasa KaMo topsi, milles on rohkelt krõmpsuvaid õunu ja rosinaid.  Need annavad mõnusa magusa maitse, mis tuleb kuivatatud puuviljadest. Teine magus variant on kookosõli ja rosinatega. KaMo röstitud toodetesse pole lisatud suhkrut.  

Populaarseimaks tooteks on osutunud karaski jahusegu. See on maitsev ning lihtne valmistada, sest pakis on vajalikud koostisosad juba kokku segatud, lisa vaid keefir või mõni muu hapendatud piimatoode ning pane küpsema. See on ainuke KaMo toode, kuhu on lisatud roosuhkrut. Saadaval on ka KaMo pallikesed, õuna ja kakaoga.  Ja kirsiks tordile ehk maiustajate rõõmuks saate tellida ka KaMo küpsiseid, mille magus maitse tuleb meest.

KaMo sobib hästi inimesele, kel on tihe graafik, kuid ka vähese ajaga soovib ta süüa kvaliteetset ampsu ning talvel eelistab pigem sooja einet, milleks puder on ideaalne lahendus. 

Piilu poodi ja uuri rohkem infot KaMo toodete kohta